Sporten met diabetes

Trainingsprogramma Diabetes Mellitus

Bij Vellinga Adfysio is, in samenwerking met Diabetes Vereniging Nederland, een beweegprogramma opgezet voor mensen met diabetes.

Sporten en bewegen hebben een goede invloed op uw gezondheid en op uw diabetes in het bijzonder. Het vermindert de insulinebehoefte en verbetert de werking van insuline.

Wat is het doel van het trainingsprogramma?

De inzet van ons trainingsprogramma is dat u uw belastbaarheid leert verkennen en vergroten. Tevens is van groot belang dat u plezier beleeft aan bewegen. Door dagelijkse lichaamsbeweging verkleint u de kans op de lichamelijke gevolgen van diabetes.

Hoe ziet het trainingsprogramma eruit?

Voor de start van het trainingsprogramma wordt een uitgebreide intake gedaan door de fysiotherapeut. Aan de hand van deze gegevens wordt een individueel trainingsprogramma opgesteld. Na de intake zult u in een groep die ook het trainingsprogramma volgt trainen. Het accent zal in de eerste weken liggen op cardiotraining (fietsen, wandelen, steppen en roeien). Bij toenemende belastbaarheid en zelfvertrouwen gaat de intensiteit van de training geleidijk omhoog. Daarnaast bestaat het programma uit een informatief deel over voeding en diabetes. U leert hoe u met anders eten en meer bewegen uw kwaliteit van leven kunt verbeteren.

Wat kost trainen met diabetes?

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts naar de fysiotherapeut. Het trainen wordt vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding en het aantal behandelingen die vergoed worden verschilt per zorgverzekeraar. U kunt bij uw zorgverzekering informeren of de intake/screening/behandeling vergoed wordt. Behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden betaald uit de basisverzekering.

Indien u een lidmaatschap bij Diabetes Vereniging Nederland (DVN) hebt, komt u in aanmerking voor een korting.

Bel mij terug

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel mij terug

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Let op! Je ontvangt een bevestiging wanneer de afspraak definitief is.