Revalidatie

Fysiotherapeutische begeleiding bij revalidatie

Wat is revalidatie?
Revalidatie is een specialisme binnen onze praktijk, waarbij u kunt denken aan een behandeltraject gedurende een bepaalde periode waarin u moet herstellen na een operatie of (zware) blessure. De behandeling vergt vaak een langere tijd dan de reguliere behandeling fysiotherapie.

U kunt bij revalidatie denken aan:

  • Herstel na totale heup-, knie- of herniaoperatie
  • COPD
  • Herstel na een beroerte
  • Herstel na sport gerelateerde blessures
  • Fracturen (botbreuken)
  • Hartproblemen   

Wat kan de fysiotherapeut voor u doen?
De fysiotherapeut neemt ruim de tijd voor dit traject om u zo de kans te geven optimaal te herstellen. Er zullen regelmatig evaluaties en testen plaats vinden om te kijken of er progressie geboekt is. De behandeling vindt veelal plaats in een van de training zalen.

Wat kost revalidatie?
Bij revalidatie wordt u vaak doorverwezen door een huisarts of specialist. Hierdoor is er een nauwe samenwerking met de arts(en).

Revalidatie valt eerst onder de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding of het aantal keren verschilt per zorgverzekeraar. Er zijn chronische indicaties die voor een langere periode worden vergoed uit de basisverzekering. Lees eerst uw polisvoorwaarden goed door of informeer bij uw zorgverzekeraar. Behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden betaald uit de basisverzekering.   

Let op: wordt de zorg uit de basisverzekering vergoed (> 18 jaar) dan dient u de kosten tot het bedrag van uw eigen risico zelf te betalen.

Bel mij terug

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel mij terug

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Let op! Je ontvangt een bevestiging wanneer de afspraak definitief is.