Onze partners

Waar werken wij mee samen

Huisartsen
Wij werken samen met de huisartsen in Heerenveen en omstreken.

Ziekenhuis Tjongerschans
Wij hebben nauwe banden met ziekenhuis Tjongerschans op het gebied van orthopedie, mammacare, dermatologie en vaatspecialisme.

Geriatrische fysiotherapie
Wij werken samen met Christa Kampherbeek. Voor een afspraak of informatie kunt u bellen naar: 0513-627884.

Mammapoli MCL
Wij hebben een goede samenwerking met de mammacareverpleegkundigen van de mammapoli in MCL om oedeem te behandelen.

Compressiezorg
CompressieZorg is opgezet door Ina Sissingh en bestaat uit een aantal consulenten therapeutisch elastische kousen werkzaam in de regio Groningen, Friesland en Drenthe.
Ina meet al ruim 20 jaar therapeutische elastische kousen aan en begeleidt patiënten hierbij in ziekenhuizen, verpleeghuizen, praktijken voor huid- en fysiotherapie en tijdens spreekuren.
Zodoende kunt u haar ook tegenkomen in de praktijk van Vellinga Adfysio.

Voor onze lymf- en lipoedeempatiënten bedenken Ina en Nynke, onze oedeemfysiotheapeut, samen wat het beste is voor de individuele patiënt zodat de kwaliteit van leven met lymfoedeem en lipoedeem zo optimaal mogelijk is.

Therapeutisch elastische kousen worden voorgeschreven door huisartsen of specialisten en dat is niet voor niets. Een kous is een therapeutisch hulpmiddel dat bij verkeerd aanmeten of gebruik averechts kan werken. Er zijn verschillende soorten kousen die, net als bij medicijnen, gebruikt moeten worden bij verschillende indicaties. Therapeutische elastische kousen (TEK) worden gebreid met een bepaalde druk die naar boven toe afloopt.
Er zijn verschillende drukwaarden. Het is altijd nodig om de TEK aan te laten meten, ook als die al jaren wordt gebruikt. Mensen veranderen, worden dikker of dunner, gaan meer sporten, dus meer spierweefsel of worden kleiner. Als een TEK niet goed past, is de werking nihil, sterker nog, de TEK kan de problemen verergeren.

Voor meer informatie over verschillende soorten therapeutisch elastische kousen, drukwaarden en indicaties kunt u kijken op www.compressiezorg.nl  


Contact: Wilt u meer informatie of een afspraak maken met CompressieZorg? Dan kunt u bellen met: 050-7001999 (maandag t/m vrijdag van 9-12 uur) Of een mail sturen naar info@compressiezorg.nl

Thuasne
Binnen de specialisatie oedeemtherapie zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van midline lymfoedeem. Dat betekent dat wij ook lymfoedeem behandelen wat zich vormt in het gelaat, thorax en genitaliën. De werkwijze op zich is niet heel anders als bij het behandelen van lymfoedeem aan arm of been.

De therapie bestaat uit manuele lymfedrainage, tapen, oefentherapie en compressie. En juist deze compressie maakt het uniek. Voor de compressie van dit midline lymfoedeem werken wij zeer nauw samen met Thuasne…

Samen vormen we een expertisecentrum voor compressie bij midline lymfoedeem. Door de nauwe samenwerking hebben we inmiddels al ruime ervaring opgedaan bij het effectief behandelen van deze gebieden.

Thuasne meet op maat gemaakte compressievesten aan, op maat gemaakte gelaatsbandages en compressiebroeken met speciale ondersteuning voor lymfoedeem in genitaliën.

Daarnaast heeft Thuasne een uniek compressiesysteem voor arm en been genaamd de modiderm autofit welke zowel een masserende als comprimerende werking heeft. Dit is ook verkrijgbaar als zwachtel waarmee lymfoedeem super snel gereduceerd kan worden.

Momenteel loopt er een onderzoek naar de werking van mobiderm in combinatie met de Thuasne zwachtels. Mocht u daarvoor in aanmerking willen komen dan bent u van harte uitgenodigd!

Bel mij terug

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel mij terug

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Let op! Je ontvangt een bevestiging wanneer de afspraak definitief is.