Algemene Fysiotherapie

Als je niet goed kunt bewegen. Als je niet durft te bewegen. Als je meer moet bewegen. Als je moeite hebt met bewegen.

Wat is fysiotherapie? 
Fysiotherapie is het middel tot het herstel van uw klachten aan het bewegingsapparaat.  Het verbeteren van de beweging van gewrichten, van spierkracht, houding, coördinatie, evenwicht en stabiliteit.

Wanneer gaat u naar de fysiotherapeut?
Als u problemen ervaart bij het bewegen. U kunt denken aan de volgende problemen:                                                                                               

  • Pijnklachten
  • Niet durven of kunnen bewegen
  • Moeite hebben met bewegen
  • Meer moeten bewegen

Wat kan de fysiotherapeut voor u doen?
De behandeling van de fysiotherapeut richt zich op het herstel van uw klachten. Daarnaast besteden we veel aandacht aan preventie met bijvoorbeeld bewegings- en houdingsadvies, oefentherapie en gezondheidsvoorlichting.
Afhankelijk van de situatie en het doel vindt de behandeling plaats in de behandelkamer of in de oefenzaal. Indien medisch noodzakelijk kan de fysiotherapeut bij u aan huis komen.

Welke behandelvormen van fysiotherapie zijn er?
Er zijn verschillende behandelvormen:

  • Oefentherapie: deze therapie is vaak een belangrijk onderdeel van de behandeling, met als doel: het beïnvloeden van de beweging van gewrichten en het verbeteren van spierkracht, houding, coördinatie, evenwicht en stabiliteit.
  • Massagetechnieken
  • Mobilisatietechnieken

Door gerichte begeleiding wordt u geleerd voldoende en verantwoord te bewegen. Belangrijk is dat u zich ervan bewust wordt wat voor ú de beste manier van bewegen is. Dat u vertrouwen in uw lichaam krijgt om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Een gezonde leefwijze en actieve inzet tijdens de behandeling dragen bij aan het herstel van uw klachten.

Wat kost de fysiotherapeut?
U kunt zonder verwijzing van uw huisarts naar de fysiotherapeut. Fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding en het aantal behandelingen, die vergoed worden, verschilt per zorgverzekeraar. U kunt bij uw zorgverzekering informeren of de intake/screening/behandeling vergoed wordt. Behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden betaald uit de basisverzekering.

Bel mij terug

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel mij terug

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Let op! Je ontvangt een bevestiging wanneer de afspraak definitief is.