Algemene informatie

Multidisciplinair Centrum Vellinga Adfysio

Vellinga Adfysio biedt u diverse mogelijkheden voor fysiotherapie, trainingstherapie en andere ondersteuning. Om alles in goede banen te leiden hebben wij hiervoor onze richtlijnen opgesteld.

Pluspraktijk

Vellinga Adfysio is sinds november 2013 pluspraktijk. Als pluspraktijk hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel. We voldoen aan de kwaliteitsnormen van de beroepsverenigingen en aan de hoge kwaliteitseisen van de zorgverzekeraars De Friesland, Menzis, CZ/Ohra en Zilveren Kruis Achmea.

De behandeling/training

Tegenwoordig is een verwijzing van de huisarts niet altijd meer noodzakelijk en kunt u direct een afspraak bij ons maken. In het geval van DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie) kunnen wij u na de eerste screening duidelijkheid geven of uw zorgvraag bij ons juist is of dat wij u doorverwijzen naar uw huisarts of een andere dienstverlener. Voordat er met de behandeling/training wordt gestart vindt eerst een intake plaats. Na de screening en het lichamelijk onderzoek stelt de fysiotherapeut samen met u het behandelplan op.

Betaling en vergoedingen verzekering

Vellinga Adfysio heeft contracten met alle verzekeraars. Wij raden u dringend aan om vooraf uw ziektekosten-verzekering na te kijken of u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, het aantal behandelingen, het maximale vergoedingsbedrag, eventuele verlengingen en hoe deze wordt aangevraagd. Indien blijkt dat behandelingen niet vergoed worden zijn de kosten van de behandeling en eventueel bijkomende kosten voor uw eigen rekening.

Afzeggen

Afspraken en trainingen dienen tijdig (minstens 24 uur van te voren) te worden afgezegd. Bij niet of niet tijdig afzeggen wordt er 75% van het geldende tarief  bij u in rekening gebracht. Bij ziekte dient u zich voor 9.00 uur ’s ochtends af te melden. (Bij te late afmelding kunt u deze niet declareren bij uw zorgverzekeraar).

Wat dient u mee te nemen

Wij verzoeken u om bij de eerste behandeling het volgende mee te nemen: uw verwijsbrief, verzekeringsgegevens en legitimatie. Voor training in de oefenzaal eventueel sportkleding en schoenen. Douchegelegenheid is aanwezig.

Aansprakelijkheid

Vellinga Adfysio kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het verlies, schade, diefstal van eigendommen en/of goederen of ongevallen in en rondom de praktijk van Bokslee 4-6.

Klachten

Mocht u onverhoopt klachten hebben, wendt u zich dan a.u.b. tot de receptie. Vellinga Adfysio is aangesloten bij het KNGF. Vellinga Adfysio werkt volgens de hieruit opgestelde klachtenregeling en conform de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Onze administratie voldoet aan de AVG.

Stagiaire fysiotherapie

Als praktijk bieden wij onze fysiotherapie stagiaires praktijkbegeleiding aan onder supervisie van de behandelend therapeut. In onderling overleg met patiënt/cliënt wordt gekeken in hoeverre de behandeling door de stagiaire wordt begeleid. Sinds 2014 is Vellinga Adfysio een erkend Calibris leerbedrijf voor MBO opleidingen richting fysiotherapie.

Openingstijden

Voor actuele openingstijden kunt u kijken op onze website https://vellinga-adfysio.nl/.

Vragen/maken van afspraken

Voor vragen en het maken van afspraken kunt u bellen met 0513-629399 of een email sturen: info@vellinga-adfysio.nl

Bel mij terug

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel mij terug

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Let op! Je ontvangt een bevestiging wanneer de afspraak definitief is.