Vellinga Adfysio

Fysiotherapie en meer...

Als je niet goed kunt bewegen. Als je niet durft te bewegen. Als je meer moet bewegen. Als je moeite hebt met bewegen. De fysiotherapeut is er voor iedereen.

Fysiotherapie richt op het bewegend functioneren van de mens. De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, zodat het dagelijks leven weer zo goed mogelijk kan worden voortgezet.

Wij richten ons niet op een deel van het probleem maar kijken naar het geheel. Een gecombineerde aanpak van belasting en belastbaarheid. Van fysiotherapie tot fitnesstraining en voedingsadviezen.
Het team van Vellinga Adfysio bestaat uit 7 fysiotherapeuten met diverse specialisaties en secretariaat/receptie. Zie ons team!

Behandelvormen bij fysiotherapie

Er zijn verschillende behandelvormen, zoals oefentherapie, massagetechnieken en manueel therapie. Oefentherapie is vaak een belangrijk onderdeel van de behandeling, met als doel: het beïnvloeden van de beweging van gewrichten en het verbeteren van spierkracht, houding, coördinatie, evenwicht en stabiliteit.

Rechtstreeks naar de fysiotherapeut

Fysiotherapeuten zijn tegenwoordig voor iedereen rechtstreeks toegankelijk, ook zonder verwijsbrief van uw huisarts. Informeer altijd wel even bij uw verzekering. De fysiotherapeut zal uw huisarts wel blijven informeren, tenzij u aan geeft dat u dat niet wenst.
Indien u rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaat, voert deze eerst een screening uit. Er wordt vastgesteld of u bij de fysiotherapeut aan het goede adres bent. Zo niet, kan de fysiotherapeut u verwijzen naar uw huisarts of een specialist.


Hoe behandelt de fysiotherapeut?

De behandeling van een fysiotherapeut richt zich op uw herstel. Daarnaast besteden we veel aandacht aan preventief advies, preventieve oefentherapie en gezondheidsvoorlichting.
Afhankelijk van de situatie en het doel vindt de behandeling plaats in de behandelkamer of in de oefenzaal. Bij geringe mobiliteit komen wij ook bij u aan huis.

Door gerichte begeleiding wordt u geleerd voldoende en verantwoord te bewegen. Belangrijk voor u is, dat u zich ervan bewust wordt wat voor u de beste manier van bewegen is en dat u vertrouwen in uw lichaam krijgt. Dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Een gezonde leefwijze en actieve inzet tijdens de behandeling dragen bij aan het herstel van uw klachten.

Bel mij terug

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel mij terug

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Let op! Je ontvangt een bevestiging wanneer de afspraak definitief is.