Nieuwe blog

Over lastige en makkelijke paadjes

Wat is jouw ervaring?

Nynke wil graag weten waar je tegenaan liep/loopt en kan je mogelijk helpen.

Onlangs heb ik deelgenomen aan een puzzelrit ter ere van het 60 jarig bestaan van de ruitervereniging waar ik lid van ben. We moesten onderweg goed opletten. Steeds in de gaten houden waar zijn we nu en waar moeten we naar toe om op de rit te blijven. Onderweg op zoek naar herkenningspunten, paddenstoelnummers, een vennetje en een klein paadje. Deze laatste was moeilijk te vinden en kon je zomaar missen. Het bleek ook nog een moeilijk begaanbaar paadje, maar we moesten er wel langs want ook op dit paadje konden we een vraag verwachten.

Het deed me denken aan de weg die mijn lymfoedeempatiënten moeten gaan. Continue alert zijn, hoe is de situatie nu rondom het lymfoedeem en wat moet ik doen om het weer terug te dringen of gelijk te houden? Neem ik op het juiste moment de juiste beslissing en is dat dan de makkelijkste weg, bijvoorbeeld de kous gewoon de hele dag aanhouden in plaats van deze direct na het eten uitdoen?  Of is dat het lastige hobbelpaadje met extra compressiemiddelen?  Hoe gaat het met jou? Heb je de lastige paadjes moeten volgen of bleef het bij het makkelijke paadje? Wat heb je gedaan en wat was daarvan de invloed op het lymfoedeem? Hoe ben je daar mee om gegaan?

Ik hoor het graag! Misschien ken ik een paadje die de puzzeltocht wat makkelijker maakt.  

Bel mij terug

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel mij terug

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Let op! Je ontvangt een bevestiging wanneer de afspraak definitief is.