LIFESTYLE-middag

Over gezond zwanger worden, zijn en blijven

Een leuke middag vol met presentaties, workshops, tips, proeverijtjes en meer!

Volg een workshop van onze eigen ZwangerFit ® docente Nynke Roskammer.

Hallo, mijn naam is Nynke Roskammer-Spiekstra. .

Al sinds 2002 geef ik zwangerschapscursus. Het was mijn eerste vaste aanstelling direct na mijn studie. Ik zag toen een advertentie en vond het op mijn lijf geschreven. Ik had namelijk mijn scriptie geschreven over bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap. Toen gaf ik nog de ouderwetse pufcursus van de thuiszorg. Tegenwoordig ziet het er allemaal veel actiever en moderner uit. Wat ik ook super leuk vind! Ik ben moeder van 2 prachtige kinderen Thomas van 9 en Lisa van 11 en gelukkig getrouwd met mijn lieve man Stefan. Ik houd zelf erg van bewegen. En dat vooral buiten in de natuur! Paardrijden op mijn Friese bijrijdpaard is mijn grote hobby en ontspanning. Naast de ZwangerFit® ben ik gespecialiseerd in oedeemtherapie en oncologische revalidatie.

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam heel snel. Misschien voel je je wel wat onhandig en ben je snel buiten adem. Hoe kan dat nu zo aan het begin van de zwangerschap, je hebt nog helemaal niet zo’n dikke buik en toch merk je al wat kleine ongemakjes. Dit heeft alles te maken met de veranderingen van hormonen in je lichaam.  In de loop van de zwangerschap kunnen zich meer ongemakken gaan voordoen, van pijnklachten in de rug of het been tot nek/ schouderklachten.

Dit hoeft natuurlijk allemaal helemaal niet…  misschien ben je wel iemand die gewend is om elke week een paar keer even tot het gaatje te gaan met je favoriete sport, maar merk je dat je net die bal niet meer haalt, of dat je toch wel makkelijk door je enkel zwikt na een sprong.

Of je wilt gewoon op een verantwoorde manier lekker bewegen tijdens je zwangerschap. En dat is verstandig! Het is namelijk heel goed voor de stevigheid van je bekken, je schoudergordel, je rug, bekkenbodem en de doorbloeding van de placenta. Dus voor jou en je kindje heel erg goed!

Laat ik het nu hartstikke leuk vinden om je daarbij te begeleiden! Ik vind het zo bijzonder dat ik deel mag uitmaken van deze unieke periode in je leven en dat ik jou mag helpen om hier zo goed mogelijk doorheen te komen! Daarvoor heb ik als fysiotherapeut diverse nascholingen gevolgd, waaronder de opleiding tot ZwangerFit instructeur van de YVLO. Dat heeft voor jou als voordeel dat je zeker weet dat je op deskundige wijze wordt begeleid en dat de zorgverzekeraar je tegemoet komt in de kosten.

Iedere dinsdagavond starten we met een leuke beweegsessie voor elk wat wils! Bestaande uit bewegen op muziek. Dat zetten we voort met een blok lekker trainen. We doen allemaal verschillende oefeningen zodat ieder op haar eigen niveau kan bewegen tot slot nog een cooling down met oefeningen die passen bij de zwangerschap.

Zo’n workshop wil ik zaterdag ook gaan geven. Dus trek gemakkelijke kleding aan en kom lekker proeven aan bewegen tijdens de zwangerschap! We maken er een feestje van!

Bel mij terug

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel mij terug

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Let op! Je ontvangt een bevestiging wanneer de afspraak definitief is.